Katern

Geinoord-adviseur Dick Gerwig overleden

Bij sv Parkhout is geschokt gereageerd op het plotselinge overlijden van Dick Gerwig, die in tal van functies bij de club actief was. Het meest recent was hij hoofd van de technische commissie en heeft hij een belangrijke rol gesteld bij de aanstelling van de nieuwe trainer Kevin Reinhard en diens assistent Jacques Schagen van Leeuwen, beiden afkomstig van Houten.

Ook was Gerwig een aantal keren hoofdverantwoordelijk voor de selectie toen in 2019 coach Gerrit Plomp absent was en hij samen met assistent Ramon Bongers op de bank zat om het eerste elftal te begeleiden. Ook verving hij Dick Kooijman na diens tussentijdse vertrek bij de Nieuwegeinse club.Gerwig was ook geregeld actief als speler bij het walking football op Parkhout.

In zijn loopbaan als doelman begon Dick als doelman bij Midlandia, destijds een gerenommeerde amateurclub in Utrecht. Daarna was hij opgenomen in het begeleidingsteam van FC Utrecht als scout. Ook trainde hij een aantal amateurclub stad en regio. Dick Gerwig is 72 jaar geworden.

Bij de wedstrijd CDW-Geinoord in Wijk bij Duurstede is Dick Gerwig in 2019 interim-coach voor het eerste elftal, naast hem assistent Ramon Bongers (foto: Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk