Geinbeat weer ‘in het water gevallen’

Geinbeat, ooit begonnen in Park Oudegein. Een mooi festival, liggend in het gras en luisteren naar mooie muziek op diverse podia. Als je geluk had bleef het droog maar jammergenoeg was regen vaak een van de oorzaken dat het publiek wegbleef. De echte ‘die hards’ trotseerden de regen en de wind. Zij kregen dit weekend niet de kans, want het festival, nu enkele malen gehouden in de binnenstad van Nieuwegein, werd voortijdig afgeblazen vanwege het slechte weer.

Onze reporter Wouter Haring was afgelopen vrijdag ter plekke, tijdens de optredens waarvoor het eerst een kaartje gekocht moest worden: Wouter: ‘Er traden drie bands op, ze begonnen met “The RELIC Anouk Tributeband”, daarna kwamen de Quentin Tarantino films tot leven door de “Reservoir Dogs Band”. De avond werd afgesloten door muziek van “Slash n’ Roses”, een tributeband van Slash (gitarist van onder andere Guns n Roses) In het begin van de avond was het nog wel erg rustig, maar tijdens de tweede act werd het drukker. Slash n’ Roses begon wat later omdat er wat technische problemen waren, maar mochten helaas niet langer doorgaan omdat de vergunning maar tot 23.00 liep.’

Op zaterdag 24 juni jl. was het een ander verhaal. Wouter: ‘Rond 15.30 uur ging ik die kant op en daar vertelde Fred (De Sevren Jacquet) dat het een uur werd uitgesteld vanwege de regen en de wind. Een uur later was de situatie nog niet verbeterd en zag er ook niet naar uit dat het ging verbeteren. Rond 18.00 uur hadden ze overleg en daaruit is gekomen dat het niet meer kon doorgaan. Het werd te gevaarlijk. Er was een miezelregen die door de wind (die pal op het podium stond) alles zeiknat maakte op het podium. Alle apparatuur, speakers, stekkerdozen etc. waren zeiknat. Ook was het podium spekglad geworden.’ ‘Heel erg jammer. Zeker voor de organisatie die er zoveel tijd in heeft gestoken’ aldus enkele betrokken personen.

One thought on “Geinbeat weer ‘in het water gevallen’

  1. hessel

    In ons natte regenlandje moet je als organisatie toch rekening houden met het feit dat het regent tijdens zo’n evenement en daar voorzorgsmaatregelen voor nemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren