Opening expositie ‘De naakte waarheid’

De bijzondere expositie ‘De Naakte Waarheid, functionaliteit van naakt in de kunst’, wordt op zaterdag 5 juni geopend in De Kom. De expositie bestaat uit werk van cursisten van de afdeling beeldende kunst van De Kom. Voorafgaand aan de opening vindt een inleiding van Tijn Vaes, kunsthistoricus, plaats. Daarna wordt een paneldiscussie gehouden met onder anderen Tijn Vaes en Maria Vlieger, een ervaren model.

In de foyer van De Kom wordt regelmatig werk van cursisten van de cursus model/portret tekenen/schilderen van De Kom geëxposeerd. Tijdens deze exposities hoorde men de bezoekers van het theater regelmatig verzuchten: “Moet dat nou zo nodig, dat naakt aan de muur?” Voor de afdeling beeldende kunst van De Kom was dit mede aanleiding om het thema ‘naakt’ op te pakken en te proberen het in een breder kader te zetten.

Toen het idee voor de expositie geboren was, vroegen docenten van De Kom (Joke Burks, Felix van Breugel, Berber Oostenbrug en Noor van Os) hun cursisten werk te maken voor de expositie ‘De Naakte Waarheid, functionaliteit van naakt in de kunst’. Vanaf 5 juni, 16.30 uur is iedereen welkom in De Kom om het niets verhullende resultaat te komen bekijken. Het werk is nog te bewonderen tot en met vrijdag 2 juli. De toegang is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren