Geinbeat start reddingsactie want de organisatie staat ‘onder water’

Met pijn in het hart heeft de organisatie van Geinbeat moeten besluiten om het muziekfestival, dat 24 juni jl. in de binnenstad van Nieuwegein had moeten plaats vinden, af te gelasten. Vanwege de weersomstandigheden kon de organisatie de veiligheid van vrijwilligers, muzikanten, bezoekers en vooral de apparatuur niet meer waarborgen. “Een van de moeilijkste beslissingen die wij als vrijwilligersorganisatie in 23 jaar tijd hebben moeten nemen” noemt één van de organisatoren Riny Kooijman het tegenover onze redactie

Voortbestaan in gevaar
Na die stormachtige dag afgelopen juni is het een tijd stil geweest. Achter de schermen is gehuild, gevloekt, zijn wonden gelikt en is de balans opgemaakt. Deze is helaas niet positief: “Als we nu geen reddingsactie starten, zal er geen Geinbeat 2018 plaatsvinden en zal het festival ophouden te bestaan! Het zou ondenkbaar zijn als het festival na 23 jaar ophoudt te bestaan” vertelt Riny. De organisatie van Geinbeat wil alles op alles zetten om het benodigde geld op te halen om het festival en de aan het festival gekoppelde bandwedstrijd ‘De Kleine Prijs van Nieuwegein’ te redden. Een trouwe club vrijwilligers is al gestart met de ontwikkeling van verschillende ideeën waaronder een crowdfunding campagne en een benefiet concert. Hierbij is alle hulp welkom, en ook is Cultuurmakelaar Casper Broekaart ingeschakeld.

Geinbeat: zoveel meer dan muziek
“Een festival als Geinbeat is van onschatbare waarde voor Nieuwegein, de regio maar ook de landelijke culturele sector” stelt Casper. Geinbeat wordt mogelijk gemaakt door de inzet van een vijftigtal Nieuwegeinse vrijwilligers, onder wie veel MAS stagiaires. Talentvolle lokale bands kunnen podiumervaring op doen en het festival is ook een kweekvijver voor nationale top bands. “Kijk naar bands als Kensington, Jett Rebel en Triggerfinger, die allen op Geinbeat stonden,” vertelt Riny. “Zulke bands verkopen heus niet zomaar uit het niets de Arena uit. Hier moet je naar toe groeien en ook daarin is Geinbeat een belangrijke schakel”.

De eerste actie: City Stadsplein minifestival 23 september
Als eerste wapenfeit werkt Geinbeat mee aan de organisatie van het City Stadsplein Mini-festival dat zaterdag 23 september op het stadsplein van Nieuwegein plaats zal vinden. Hierbij zal de Utrechtse Indie-rock band Figgie Geinbeat vertegenwoordigen op het podium en zullen vrijwilligers van Geinbeat in samenwerking met de Nieuwegeinse brouwerij Zevenstar een bar runnen. De gehele bar omzet komt hierbij ten goede aan Geinbeat. Dus wil je Geinbeat helpen? Kom dan een drankje doen!

Oproep
Geinbeat wil graag een beroep doen op iedereen met een hart voor muziek, Nieuwegein en Geinbeat. Heb jij ideeën, kun je sponsoren of ken je iemand die dat wil, of wil je op een andere manier bijdragen? Neem contact op door te mailen naar info@geinbeat.nl. Check de website en Facebook voor de laatste updates over de acties van Geinbeat.

One thought on “Geinbeat start reddingsactie want de organisatie staat ‘onder water’

  1. hessel

    Mijn inziens is het beter Geinbeat binnen te houden. De herfst is zo onstuimig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren