Gedumpte probleemhond Nieuwegein vindt geluk in België

De gedumpte Mechelse herder Winnie, die zondag 21 juli dit jaar werd achtergelaten op een carpoolplaats aan de Zandveldseweg in Nieuwegein, zit in België. Ze is opgevangen bij 4voeters in nood. Daar leeft ze in een roedel, krijgt ze weer genegenheid en wordt ze stap voor stap zelfverzekerder door haar leven met soortgenoten. “Het gaat supergoed met Winnie. Haar vertrouwen in de mens is echt al stukken verbeterd”, aldus Christophe Van Mieghem, de Vlaamse oprichter van 4voeters in nood.

Winnie werd in eerste instantie opgevangen bij Dierenasiel Reijerscop in Harmelen. Daar gingen ze op zoek naar een nieuw baasje. Uiteindelijk kwam Dierenasiel Reijerscop uit bij 4voeters in nood in Kieldrecht, net over de grens bij Zeeland.

“Winnie is heel goed vooruitgegaan hier”, vertelt Van Mieghem. “Ze is onderdeel van een stabiele roedel. Negatief gedrag wordt onderling gecorrigeerd door andere honden die de problematiek herkennen. Dat gaat in hondentaal en is moeilijk uit te leggen. Het is als een ex-drugsgebruiker die verslaafden helpt en adviseert. Daarmee kan je het een beetje vergelijken.”

Winnie loopt inmiddels los mee met de roedel over de dijken. Zonder muilkorf. “En ze accepteert de vaste vrijwilligers, zowel mannen als vrouwen. Op vreemd terrein kijkt ze nog wel de kat uit de boom, maar ze vliegt er niet meer op zoals voorheen.” Het is bedoeling dat de nog jonge Winnie voorlopig in Kieldrecht blijft.

Met dank aan onze samenwerkingspartner: RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren