Dierenopvang zoekt nieuw baasje voor gedumpte Mechelse herder

De Mechelse herder die zondag 21 juli jl. in een kooi op een carpoolplaats in Nieuwegein werd gedumpt, maakt het inmiddels goed en is toe aan een nieuw onderkomen.

De herder, die inmiddels de naam ‘Winnie’ heeft gekregen, werd door de politie van Nieuwegein al snel naar Dierenopvang Reijerscop gebracht. “Qua gezondheid maakt ze het inmiddels echt heel goed”, zegt Yvonne de Vries, hoofd Asielopvang en -beheer van de dierenopvang in Harmelen.

Mensen reageren boos via Facebook
De herder werd ruim twee geleden in een kooi op een carpoolplaats in Nieuwegein achtergelaten. De politie Nieuwegein ging vervolgens via Facebook op zoek naar getuigen en de eigenaar van de hond. Na een kleine 2000 reacties, liet de politie weten ‘meerdere tips’ te hebben binnengekregen en dat reageren niet meer nodig was.

Hoewel Winnie het goed maakt, heeft ze volgens de Vries nog wel last van ‘veel stress’. “We proberen haar met een zo klein mogelijk groepje, met daarin mensen die ze vertrouwt, te verzorgen. Te veel verschillende mensen is niet goed voor haar.”

Geen gewone thuissituatie
Het asiel is niet op zoek naar ‘een gewone thuissituatie’ voor de herder. “Het is duidelijk dat het een echte werk- en waakhond is”, zegt de Vries. De politie zou dan ook al gesuggereerd hebben dat zij eventueel als politiehond aan de slag zou kunnen gaan. “Voor een ‘normaal gezin’ is Winnie nog niet klaar. Dat zou misschien ooit wel kunnen, maar dat vergt nog heel veel training” aldus de Vries.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren