Gedetineerden in PI van Nieuwegein op cursus

Gedetineerden in de PI van Nieuwegein maken kennis met het project PROUD2B ME® DAD. In maart zal José Koster, expert op het gebied van Ouderschap met een eerste groep gedetineerde vaders, in een proeftuin het programma doorlopen.

De Zuid Afrikaanse Adele Grosse ontdekte toen ze in verwachting was van haar eerste kind dat ze plots overspoeld werd met alle negatieve herinneringen uit haar verleden. Het misbruik en de onveiligheid. “Heb ik wel iets te bieden als ouder?” Toen realiseerde dat zij zich dat zij haar geschiedenis niet kon veranderen maar wèl de manier waarop zij er mee om kon gaan. Een keerpunt in haar leven. Dit inzicht was de basis voor het trainingsprogramma PROUD2B ME® dat Adele vervolgens ontwierp en dat inmiddels duizenden ouders, Jongeren, en gedetineerden in Afrika, Noord Amerika en Azië heeft geholpen om het heft in eigen handen te nemen en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leven en geluk.

Het programma heeft bewezen een werkelijke transformatie teweeg te brengen op identiteitsniveau. Het uitgangspunt is dat als je negatieve patronen wilt doorbreken, je eerst moet begrijpen waar je vandaan komt. Pas wanneer wij ons fundament begrijpen kunnen we het verstevigen en ons huis ‘verbouwen.’ Na de training blijven de mannen elkaar ontmoeten in ‘self-supportgroepen’ om elkaar te blijven stimuleren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk