Galepop 2018 in Nieuwegein opent zijn deuren

Voor de 14e keer wordt Sporthal Galecop omgetoverd tot een grote danszaal. Het Galepopfestival begint op 14 april om 20.30 uur met een optreden van de Montfoortse band “Stage Fright”. Galepop is vooral bekend om zijn ongedwongen, gezellige sfeer waar je met je vrienden een avond lang dansen en genieten op herkenbare muziek. De sfeervolle aankleding van de zaal draagt hier zeker aan bij. Het belangrijkste is de unieke sfeer. Er heerst een groot ons-kent-ons gevoel. Inmiddels is er een grote groep Galepopliefhebbers. Zij kijken echt uit naar deze avond, en spreken daar ook af met vrienden van vroeger. Vrienden vinden elkaar weer op Galepop. De muziek is uit de tijd dat ze nog jong waren. Tijdens Galepop worden dan vele herinneringen opgehaald, met natuurlijk een biertje erbij.

De relatie tussen de bands onderling is ook erg belangrijk. Het succes van Galepop is de grote saamhorigheid. De bands moeten er met elkaar en het publiek een geweldige avond van maken. Dit kan alleen maar als de sfeer onderling goed is en elke band zijn steentje bijdraagt. De mensen komen voor alle bands, dus het totaal plaatje moet kloppen. Het is daarom belangrijk dat de muziek wel een beetje op elkaar aansluit. En, heel belangrijk, het moet aansluiten bij het publiek. Want zij zijn het belangrijkste van Galepop. Inmiddels weet de organisatie wel wat de mensen willen, een gezellige, ontspannen avond met vrienden waar je ook lekker kan dansen op herkenbare muziek, en dan vooral uit de ’70-’90.

Door de inzet van vele vrijwilligers en het ontvangen van subsidie kon Galepop 13 jaar lang de prijs van 10,- euro handhaven. Echter sinds 2018 heeft de gemeente Nieuwegein de subsidie stopgezet. Een prijsstijging van 3,- euro is daarom noodzakelijk om Galepop te laten voortbestaan. Verder is er nog een verandering, Galepop is overgegaan op online kaartverkoop i.v.m. het grote aantal bezoekers. Gelukkig kan Galepop ook dit jaar weer rekenen op de vele vrijwilligers en hopen ze met hun hulp zonder subsidie door te kunnen gaan.

De line-up is als volgt
Het Galepopfestival begint op 14 april om 20:30 uur met een optreden van de Montfoortse band “Stage Fright.” Deze band uit Montfoort staat bekend om zijn goeie muziek en gezelligheid. Want muziek uit de jaren ’60 en ’70…wie houdt er niet van? Luisteren en genieten naar muziek van toen. Maar nog beter..dansen op de geweldige nummers van Status Quo, CCR, Stones en The Beatles of juist slow op The Bee Gees. Lekker uit je dak gaan, dat is Stage Fright

Om 22.00 uur is het podium voor “Out Of Time”
Deze band en medeorganisator mag natuurlijk niet ontbreken op het Galepopfestival. Out Of Time is een coverband die sinds 2002 actief is in IJsselstein/Nieuwegein en omstreken.
De voorkeur van de band is stevige rockmuziek uit de jaren ’70 en ’80. Zij spelen op feesten en festivals met natuurlijk als muzikaal hoogtepunt het jaarlijks Galepopfestival. Zij zullen ook dit jaar weer voor een knallend optreden zorgen waarbij de dansvloer natuurlijk weer helemaal vol staat! Want het maken van een feestje staat bij deze band voorop!

Vanaf 23.30 uur: Junior Souls
Een hechte groep vrienden die sinds begin jaren 90 met de band Junior Souls op diverse nationale en internationale podia staan en er nog steeds geen genoeg van krijgen om samen de dance-livemusic met power, fun en passie over te brengen naar het publiek. Ze zijn niet te stoppen on stage en gaan gewoon door! Ze zijn er weer klaar voor met een nieuwe show op Galepop. Lets party met Richard, George, Roland, Patrick, Angelo, John en Roger!

Galepop 2018 wordt gehouden op zaterdag 14 april 2018 in de Sporthal Galecop aan de Aert de Gelderhage 7 in Nieuwegein. Het begint om 20.30 uur. (Zaal open: 19.45 uur) E-tickets in de voorverkoop: €13,00 en tickets aan de zaal kosten €15,00. De E-tickets zijn hier te bestellen.

2 thoughts on “Galepop 2018 in Nieuwegein opent zijn deuren

  1. Carrie

    Altijd erg tof dat Galepop. Ik kijk er inderdaad naar uit. Schrijf de avond van Galepop zelf de avond voor t volgende jaar alweer in mijn agenda 😉

  2. Ziet er geweldig uit! Ben je Swingend 40+ en wil je liever niet tot april wachten om weer eens avond lekker te dansen (of rond te springen)? Al komende zaterdag -10 maart, 20.00 uur) kan dat in de Partner aan de Nedereindseweg, bij Disco 4EVER. Vast niet helemaal zo leuk als een live band, maar dj Sebas Jonkman draait greatest hits en je kunt altijd een verzoekje doen! Kijk op: https://www.facebook.com/DePartnerNieuwegein/
    Welkom met vrienden, of in je eentje!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren