Galecop weer netjes opgeruimd

Op een zonovergoten ochtend op zaterdag 22 april jl., hebben 7 Galecopse helden 45,98 kilo zwerfafval uit hun wijk opgeruimd. Debbie van Rooijen was de initiatiefneemster van deze opruimactie in samenwerking met No Plastic Runner.

Vanaf de Galecopperboog werd er gestart, onder het genot van een drankje en een versnapering, en daarna verspreidden de opruimers zich door de wijk op zoek naar zwerfvuil.

Opvallend was dat er enorm veel blikjes zijn gevonden, helaas nog zonder statiegeld. Vooral op de A.C. Verhoefweg en rondom het winkelcentrum in Galecop werden veel blikjes gevonden. ‘Hopelijk gaat het statiegeld op blikjes en flesjes helpen om het zwerfafval te verminderen’ aldus een van zwerfvuil pakkers. ‘Zo niet, dan houden we er een mooi centje aan over!’

De actie kreeg veel bijval van bewoners in de wijk. De inititiatiefnemers van deze tweede opruimactie roepen dan ook op dat de volgende keer nog meer mensen zich aansluiten om Galecop schoon te maken en te houden. ‘Want samen opruimen verbindt mensen, geeft een goed gevoel en maken we samen de wereld een stukje schoner.’

De eerstvolgende opruimactie is op 16 september tijdens World Clean Up day. Tijdstip wordt nog nader bepaalt, maar houd social media en De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl) in de gaten. Debbie van Rooijen en No Plastic Runner hopen jullie daar te ontmoeten. Tot dan!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk