Fototentoonstelling Museum Warsenhoeck

Op zondag 4 december opent een nieuwe fototentoonstelling op de hildes van Museum Warsenhoeck, met als titel ‘Oudheden in Merwestein en Fokkesteeg’.

De wijk Merwestein begint bij de voormalige Persilfabriek. Daar stonden de Villa Voorzorg, het Kraaienbuurtje en het Oliebuurtje. Ook stonden daar de Molen van Verloop en de Wipwatermolen. Verder is er ook een oude prent te zien van de in 1672 gebouwde Schans van Jutphaas. Als we dan de Vreeswijkse Straatweg volgen komen we aan in de wijk Fokkesteeg.

Op 9 mei 1787 vond daar een historische gebeurtenis plaats, die in de geschiedenis bekend staat als “HET GEVECHT AAN DE VAART”, waarvan diverse oude prenten en foto’s te zien zijn. De sneltram komt eveneens door het gebied van Fokkesteeg, ook daar is aandacht aan besteed. Vanaf 4 december tot 7 mei 2017 is dit allemaal te zien in Museum Warsenhoeck.

Museum Warsenhoeck vindt u in het Natuurkwartier aan de Geinoord 11 in Nieuwegein. De openingstijden zijn op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

gevecht_aan_de_vaart

Foto: Prent “Gevecht aan de Vaart”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk