Fototentoonstelling Blokhoeve, Galecop en Huis de Geer

Op de hildes van Museum Warsenhoeck is door de Historische Kring Nieuwegein een fototentoonstelling ingericht die beelden en oudheden toont uit de wijken Galecop, Blokhoeve en Huis de Geer. Deze expositie, die al eerder dit jaar getoond werd, is nu tot 6 januari 2019 opnieuw te bezichtigen.

Tegenwoordig zijn het woonwijken, maar in vroegere tijden zag het landschap er heel anders uit. In Galecop zijn in het verleden opgravingen gedaan door de werkgroep Cultuurhistorie van de Historische Kring Nieuwegein. Van die vondsten zijn prachtige foto’s te zien op deze tentoonstelling, bijvoorbeeld een Baardmankruikje dat gedateerd wordt tussen 1650 en 1700. Ook stonden in Galecop de boerderijen ‘Vee en Bouwlust’ en ’Het Misverstand’. Tegenwoordig is op het voormalige terrein van ‘Vee en Bouwlust’ het complex ‘Boerderij Bos’ gevestigd. Afkomstig uit Boerderij ‘’Het Misverstand’’ is in Museum Warsenhoeck een prachtig tegeltableau te zien. Ook heel bijzonder is het Cunera Pelgrimsinsigne uit omstreeks 1450.

In de wijk Blokhoeve stond de boerderij ‘Blokhoeve’. In de loop der jaren is deze boerderij diverse keren verbouwd, tegenwoordig is de naam van de voormalige boerderij ’Green Village’, ook daar zijn vele foto’s van te zien. Aangrenzend aan de wijk Blokhoeve vindt men de wijk ’Huis de Geer’. Deze naam is genoemd naar de gelijknamige buitenplaats die hier heeft gestaan. Ook hiervan zijn diverse foto’s te zien op deze fototentoonstelling.

U kunt deze tentoonstelling tot 6 januari 2019 bezoeken in Museum Warsenhoeck aan de Geinoord 11 in het Natuurkwartier in Nieuwegein. Museum Warsenhoeck is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Foto van boerderij ’t Misverstand aan de Galecopperdijk. De boerderij werd gebouwd in de 18e eeuw en is afgebrand op 10 januari 1997. Hij werd het laatst bewoond door de fam. Vendrig en was daarna in gebruik bij de gemeente Nieuwegein en de Utrechtse wielerclub De Volharding.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren