RMN lanceert afval app

Woensdag 8 februari 2017 heeft Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) een app gelanceerd die huishoudens van de gemeenten waar RMN afval inzamelt kan helpen om hun afval op de ophaaldag tijdig aan de straat te zetten. De app toont ook een overzicht van te scheiden afvalstromen met daarbij een korte uitleg.

Met de app voorziet RMN in een toenemende behoefte. RMN-directeur Rob Schram: “Er was al langer vraag naar een app. We hebben de tijd genomen om ons te verdiepen in de mogelijkheden en er uiteindelijk voor gekozen een eigen app te ontwikkelen.” Huishoudens kunnen de app installeren op hun smartphone. In de app is te zien wanneer de eerst volgende inzameldagen zijn voor restafval, papier, groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en plastic, metalen (blik) en drankenkartons (PMD). Wie dat wil kan zich aanmelden voor een herinneringsbericht op een zelf gekozen moment. Het bericht verschijnt zodra de container of zak aan de weg gezet moet worden.

Marcel Adriani, voorzitter van het bestuur van RMN: “We streven naar 100 kilo restafval per persoon per jaar in 2020. Dan moet je het voor huishoudens zo makkelijk mogelijk maken om grondstoffen als papier, GFT en PMD aan te bieden. Ik hoop en verwacht dat deze nieuwe app hier een positieve bijdrage aan levert.”

De app is geschikt voor iOS en Andriod en vanaf begin volgende week gratis te downloaden via uw app store.

One thought on “RMN lanceert afval app

  1. Willem

    Hoe gaat een app het gemakkelijker maken om afval, sorry grondstoffen, aan te bieden???

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk