‘Foto van de week’ over het muzikaal spectakel op de Museumwerf

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Bloemink: ‘Vandaag ontvingen we een foto die direct onze aandacht trok. Want, wát gebeurt hier? In eerste instantie vlogen onze gedachten en meningen alle kanten op. Totdat we in het bijgesloten berichtje lazen dat de foto een moment weergeeft van ‘Vogelvrij’. ‘Vogelvrij’ is een muzikaal theaterspektakel dat op 21 t/m 24 juni plaatsvindt op de Museumwerf. Nou, wanneer de foto een juiste weergave is van er te verwachten valt dan is het woord spektakel op zijn plaats.’

Heb je óók iets vreemds, moois, bijzonders, leuks, spannends, aparts, gezelligs gezien èn gefotografeerd in Nieuwegein? Stuur je foto naar de redactie. Wellicht vind je je foto straks terug op pen.nl!

Op de redactie kregen we nog meer foto’s van de voorbereiding van het muzikaal theaterspektakel binnen. Deze ziet u hieronder.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren