‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is, of gezien is op Social Media.

Arend Boemink: ‘Vorige week vrijdag trapte wethouder Kuipers met AHN-medewerker Paul ‘s-middags de healthcheck in de Galecopperboog af op een duo-fiets.’

‘De healthcheck, waarvoor veel belangstelling was, werd georganiseerd met medewerking van SportIDNgein, MOvactorNgein, gemeente Nieuwegein, Fysiotherapie Galecop, Hoge School Utrecht, Saltro, AHN, Nieuwegeinfietst,  Healthy Progress, Mindsteps e.v.a.’

Ook een leuke, bijzondere foto gemaakt van iets dat opviel in Nieuwegein? Stuur ‘m naar redactie@pen.nl en vertel er in het kort bij waar, wanneer en waarom je de foto maakte.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk