Fietsactiviteiten tijdens Health Check Galecop

Op het Buurtplein in Galecop vindt op vrijdagmiddag 10 juni vanaf 13.45 uur de healthcheck plaats. Als bezoeker krijg je in één middag gratis inzicht over je eigen gezondheid en over wat je kunt doen om je gezond te voelen. Het is een middag vol waardevolle activiteiten en workshops zoals fietsfit-oefeningen, quilten, een wandeltocht en fietstocht, je kunt het escapespel Positieve Gezondheid spelen en als je wilt, krijg je technische ondersteuning bij het downloaden van betrouwbare gezondheidsapps. Aanmelden voor deze activiteit kan on-line.

Gezondheidsprofessionals en buurtbewoners staan klaar om met je in gesprek te gaan. In de patio kun je luisteren naar muziek en er is een lekker hapje en drankje. Vrijwilligers zitten klaar om je te helpen, maar ook voor een gezellig praatje. Aanwezig is bijvoorbeeld vrijwilliger Jenny Smolders, ze is nauw betrokken bij de organisatie van de healthcheck. “Kom over die drempel om te kijken wat er allemaal te doen is hier! Zo ontdek je waar Positieve Gezondheid over gaat. We zijn natuurlijk ook gewoon open voor een kopje koffie of thee, een lekker hapje en een praatje. Ook belangrijk want de drempel om een Buurtplein te bezoeken is hoog,” vertelt Jenny. “Zeker na Corona. Maar het kan weer! En er is zoveel te doen!”

Jenny en Ineke hopen dat het organiseren van een middag met leuke activiteiten veel nieuwe bezoekers oplevert. “Er kan altijd meer bij. Gezellig. Soms zitten mensen echt vast in hun huis.” “Ik begrijp heel goed dat het een grote stap is om naar een Buurtplein te gaan. Maar het levert zoveel op. En het is ook goed voor je gezondheid! Dus kom vooral naar de middag van de healthcheck. Leer nieuwe mensen kennen of neem iemand mee die ook wel een uitje kan gebruiken. Een buurvrouw, iemand uit de wijk. Een vriend of vriendin. Kom die deur uit, er is voor elk wat wils!”

Ook buiten veel activiteiten
Ook buiten het Buurtplein is er van alles te doen. Daar speelt de fiets de hoofdrol in een aantal Doortrappen activiteiten: test je balans op het fietsparcours, doe mee met de FietsFit oefeningen, laat jezelf en je fiets checken en test je kennis tijdens de Verkeersquiz. Of fiets een rondje door het Galecopse Buitenmuseum. Ook zijn de AHN-Duofiets en een driewielfiets aanwezig.

De nieuwe AHN-Duofiets

De healthcheck wordt georganiseerd door bibliotheek De tweede verdieping, Sport-ID, Fysiotherapie Galecop, gemeente, wijkcoördinator Galecop, Hogeschool Utrecht, Saltro, Movactor en de buurtbewoners.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk