Nieuwgeein zet vaart in omkatten kantoorpanden

Nieuwegein wil versneld woningen gaan bouwen in kantoorpanden. Daarvoor gaat de gemeente in gesprek met de eigenaren, zo laat wethouder Hans Adriani weten aan RTVUtrecht.

Aanleiding is de komst van ongeveer honderdveertig asielzoekers naar Nieuwegein. Die verblijven maximaal een jaar in voormalig woonzorcentrum Zuilenstein in de wijk Zuilenstein aan de Diepenbrocklaan. Daarna komen ze in aanmerking voor een huis in de gemeente.

Sommige Nieuwegeiners die al een tijd op een wachtlijst staan voor een woning, zijn niet blij met de versnelde procedure. Maar volgens wethouder Hans Adriani hoeven inwoners zich niet druk te maken. “Ik denk dat als we inzetten op het versneld toevoegen van nieuwe woningen, dat de wachtlijsten voor iedereen iets korter zouden kunnen worden dan ze nu zijn.”

Vorige maand maakte de gemeente bekend dat het 140 asielzoekers met een verblijfsvergunning gaat opvangen in Zuilenstein. In eerste instantie zijn dat er dus ongeveer honderd, later kan dat aantal worden verhoogd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk