Politiek stelt vragen over verkeersveiligheid kruising Plettenburgerbaan

Omwonenden van de nieuwe wijk Rijnhuizen in Nieuwegein maken zich zorgen om de vele ongelukken die plaatsvinden op met name de kruising Plettenburgerbaan met de Martinbaan en de Perkinsbaan. Met grote regelmaat komen hier voertuigen met elkaar in botsing. De bewoners maken zich grote zorgen om de verkeersveiligheid. Bij een verkeersongeluk op woensdag 8 juni jl. raakte nog een bestuurder gewond die door de brandweer moest worden bevrijd uit zijn auto.

De van oorsprong kantorenwijk verandert snel. Verschillende kantoorgebouwen zijn getransformeerd tot woningen, er zijn nieuwe woningen gebouwd, restanten van een gesloopt gebouw markeren een woningbouwproject en de openbare weg is hier en daar aangepast. Het aantal woningen wordt verhoogd naar 2.500 in deze nieuwe wijk. Dat betekend ook dat er meer aandacht moet komen voor de verkeersveiligheid.

Ook het CDA in Nieuwegein vindt dat er niet goed is gekeken naar de verkeersveiligheid en heeft hierover aan het college van B&W vragen gesteld. De oorzaak hiervan lijkt volgens de bewoners te liggen in de wijze waarop autoverkeer van de Martinbaan en de Perkinsbaan elkaar kruisen.

In de brief stelt het CDA Nieuwegein vragen over de veiligheid in de nieuwe wijk, en met name de kruising Plettenburgerbaan met de Martinbaan en de Perkinsbaan. Zo wil de partij onder meer weten hoeveel aanrijdingen tussen auto’s zich de afgelopen vijf jaar hebben voorgedaan op de kruising. Ook vraagt de partij zich af of het college ermee bekend is dat autoverkeer dat vanaf de Martinbaan in zuidelijke richting afslaat naar de Plettenburgerbaan kruist met rechtdoorgaand verkeer vanaf de Perkinsbaan. Dit zorgt volgens de lokale CDA voor een verkeerssituatie die zeer onoverzichtelijk is. De partij wil daarom weten waarom ervoor is gekozen om verkeer uit deze twee richtingen tegelijkertijd groen licht te geven, waardoor zij elkaar kruisen en de kans op aanrijdingen toeneemt.

Onderzoek ter verbetering van de verkeerssituatie
De buurtbewoners vrezen dat door het groeiend aantal inwoners in de nieuwe wijk Rijnhuizen het verkeersaanbod op dit kruispunt verder zal toenemen, en daarmee de kans dat de verkeersveiligheid verder onder druk komt te staan. Ook het CDA vindt dat. Zij wil het college van B&W dwingen tot een onderzoek en indien nodig maatregelen te treffen ter verbetering van de verkeersveiligheid op de kruising.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk