Aantal woningen wordt verhoogd naar 2.500 in Rijnhuizen

Wie langs of door de wijk Rijnhuizen komt, kan zien dat het een wijk in ontwikkeling is. De van oorsprong kantorenwijk verandert. Verschillende kantoorgebouwen zijn veranderd in woningen, er zijn nieuwe woningen gebouwd, restanten van een gesloopt gebouw markeren een woningbouwproject en de openbare weg is hier en daar aangepast.

Leefbaar en toekomstbestendig
De wijk gaat de komende jaren verder veranderen in een ‘gemengde leefwijk’ met 2.500 woningen. Waar nog wel kantoren zijn, maar waar de nadruk ligt op wonen en leven. Met mogelijk voorzieningen als een supermarkt, een gezondheidscentrum en een basisschool. En een collectief warmtenet. Hiermee komt er meer aandacht voor een toekomstbestendig inrichting van de omgeving.

Kwaliteit
Meer woningen zijn hard nodig in Nieuwegein en in de regio. De gemeente stuurt bij de extra woningen vooral op rijwoningen, twee onder één kappers en vrijstaande woningen. Bij initiatieven voor kantoorpanden stuurt de gemeente op slopen en daarvoor in de plaats nieuwe woningen. Energiepositief is de norm voor de woningen. Voor meer groen, bankjes, speelvoorzieningen etc. heeft de gemeenteraad twee miljoen euro extra beschikbaar gesteld.

Initiatieven
De gemeente is in Rijnhuizen afhankelijk van initiatieven van eigenaren en ontwikkelaars die iets willen in de wijk. Die initiatieven dienen zich sneller aan dan verwacht. Daarom heeft de gemeenteraad na onderzoek en raadpleging van bewoners en andere belanghebbenden besloten, om duizend extra woningen toe te staan naast de aanvankelijk toegestane 1.500.

 

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren