‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Deze week neef en nichtje Olivier en Cato.

Regelmatig komen Olivier (links) en Cato (rechts) en dagje bij opa Martin en oma Marianne ‘logeren’. En wat doe je dan als grootouder(s): je neemt de kleintjes mee naar buiten. Daar waar altijd wat te ontdekken valt. Cato onderzoekt hurkend (dus niet knielend á la Jan Siebelink) een bed violen terwijl Olivier het allemaal heel interessant lijkt te vinden. Een foto met een groot ‘Aaaahh’- gehalte en daarmee een èchte foto van de week.

Opa en oma maakten uiteraard meer foto’s van deze twee, die neefje en  nichtje zijn. Daarom vrijdag 14 mei aanstaande  nog een tweetal ‘Aaaahh’-foto’s van Olivier en Cato in de wekelijkse De Digitale Nieuwegeiner.

Heb je ook een foto waarvan je vindt dat die best in deze rubriek past? Stuur hem dan aan ons met een kort tekstje en wie weet…

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk