‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen. Een veelgebruikt verlengstuk.

Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Deze week eentje van onze fotograaf Paul Oor want de Kazemat is weer bewoond, zo laat hij onze redactie weten.

Paul Oor: ‘Op een zonovergoten zondagmiddag een mooie wandeling maken in je woonplaats met voldoende ruimte om je aan de 1,5 meter norm te kunnen houden… Dat kan nog steeds langs het Amsterdam Rijnkanaal tussen de Plofsluis en de Beatrixsluis. Altijd leuk, zeker met al die verschillende schepen op het kanaal! Nu al het zwaar materieel voor de aanleg van de 3e kolk is verdwenen herstelt het landschap zich snel en zoeken plant en dier weer een plekje. Zo ook in en rond de Kazemat die vorig jaar enkele honderden meters werd verplaatst en nu als een historisch verantwoord ‘object trouvé’ op palen midden in een mooie plas water staat! De oude ventilatieopeningen blijken een ideale ingang naar de zwaluwnesten in de Kazemat? De zwaluwen vinden boven en rond het water ook genoeg insekten voor de deur… Kortom; al die bedrijvigheid verveelt niet snel vooral dankzij het bankje ‘op gepaste afstand’ vlak voor hun aanvlieggebied.’

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren