‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Doet u het ook?

Arend Bloemink: ‘Loop ik even door de wijk, op een wat minder warme najaarsmaandagmiddag, kom ik een groepje basisschoolkinderen met grijpers èn een enorme groene afvalzak tegen. Deze kinderen zijn leerlingen van de Galecopper Julianaschool en maken, onder begeleiding (!), een rondje door de wijk. Lekker naar buiten en dan ook de wijk nog opschonen. En kijk eens wat ze al hebben ‘gescoord’! Nog geen vijfhonderd meter van school en de afvalzak is al half vol! Een pracht initiatief, waarin de Julianaschool overigens niet uniek is: er lopen regelmatig groepjes schoolkinderen door Nieuwegein om hun stad opgeruimd en netjes te houden. Maar wie gooit toch steeds al die troep op straat…’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk