‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

pc20161204a2kapotscherm7358

Bloemink: ‘Prachtige decemberzondagmiddag. Wandelen langs de A2. Langs de snelweg. Maar dan wel aan de Nieuwegeinse kant. Met tussen mijzelf en de snelweg de antigeluidwal en daarbovenop het antigeluidscherm. Ter hoogte van de Galecopperwetering heeft men het beton van het antigeluidscherm onderbroken om de wandelaar een panoramische blik op de snelweg te geven. Vooral leuk om daar het in de files voortkruipende verkeer te aanschouwen, hoewel…’

‘Het ‘glas’ op deze plek is gemold. Beschoten? Met een bijl bewerkt? Vuurwerk wellicht? Jammer hoor.’

‘Maar op deze heerlijk winterse en zonnige dag geeft ‘de vernieling’ aan de wandeling fotografisch een extra dimensie.’

Heb je óók iets vreemds, moois, bijzonders, leuks, spannends, aparts, gezelligs gezien èn gefotografeerd in Nieuwegein? Stuur je foto naar de redactie. Wellicht vind je je foto straks terug op pen.nl!

Van fotograaf Johan Nebbeling kreeg onze redactie ook een foto van dezelfde plek waar fotograaf Arend Bloemink de ‘Foto van de Week’ maakte.. Johan Nebbeling: ‘Het betreft een doorkijkje ion de geluidswal langs de A2, ongeveer ter hoogte van de Galecopperwetering. Deze foto heb ik afgelopen zomer gemaakt, dus het is al langere tijd zo. je vraagt je af hoe ze het in godsnaam voor elkaar krijgen, want het is volgens mij bijna kogelwerend glas.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk