‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Bloemink: ‘Zaterdag was het weer zo ver: Sinterklaas arriveerde in Nederland. Na zijn nationale intocht kwam de goedheiligman met zijn gevolg ook Nieuwegein binnenvaren en binnenrijden. De bewoners van deze twee huizen in Batau heten de Sint en zijn hulpjes welkom. Waarschijnlijk in de verwachting dat ook zíj dit jaar weer goed bedeeld worden…..’

pc20161111sinterklaasbatau7161

Heb je óók iets vreemds, moois, bijzonders, leuks, spannends, aparts, gezelligs gezien èn gefotografeerd in Nieuwegein? Stuur je foto naar de redactie (redactie@pen.nl). Wellicht vind je je foto straks terug op pen.nl!

Onze fotografen Wouter Haring en Michael Simonse trokken er zaterdag jl. ook op uit. Wouter was op Cityplaza waar het zeer druk was en Michael was in Vreeswijk om de Sint te onthalen. Hieronder de foto’s.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk