Springen van en zwemmen bij een brug levensgevaarlijk en wordt streng beboet

Het mag niet, maar veel kinderen doen het toch: het zwemmen bij of springen van een brug in het water. Met dit warme weer maken met name kinderen een spectaculaire duik. Zwemmen bij en springen/duiken van een brug is zó gevaarlijk dat het verboden is. Wie van een brug afspringt, kan namelijk niet zien hoe diep het water is. Ook kunnen er voorwerpen op de bodem liggen. Daarnaast kan de temperatuur van het water in de onderlagen veel lager zijn, met als gevolg kramp en ademnood. Een ander gevaar vormt de zuigende kracht van passerende schepen.

De gemeente Nieuwegein wil kinderen en hun ouders er op wijzen dat het verboden is om:

  • Van de brug te springen (zowel in gesloten als in geopende toestand);
  • Binnen 50 meter van de brug te zwemmen;
  • De brug anders te gebruiken dan waarvoor bedoelt (voetgangers, fietsers of automobilist);
  • Zich op de brug hinderlijk of onordelijk te gedragen.

Deze regels staan ook op alle waarschuwingsborden bij bruggen en sluizen in Nieuwegein. Er zal extra gecontroleerd worden bij bruggen en sluizen. Bij overtreding van bovenstaande regels levert dit een boete op van 140 euro. Het gaat om de veiligheid van jezelf en anderen. Zwembad Merwestein en Down Under, bij de Laagravense plas zijn locaties waar veilig gezwommen kan worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren