‘Foto van de Week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Zondag 25 september 2016. De laatste dag van de Taste Of Nieuwegein. In dit, ook voor mij, volle weekend zegde ik toe het optreden van ‘Elsie en de Mannen’ te fotograferen. Het optreden van ‘Elsie en…’ stond, naast uiteraard de muziek, voor een groot deel in het teken van de alsmaar toenemende wind. De wind werd door microfoons en luidsprekers ongewild en onbedoeld gemengd met de muziek en versterkt weergegeven via de luidsprekers. Partituren en het haar van Elsie en de Mannen (voor zover voorzien van haar) verwaaiden.’

‘Wouter Haring zag mij aan het werk, hetgeen dan weer een aardige ‘werkfoto’ opleverde. Dank voor je inzending Wouter. Vond je de muziek ook zo ‘lekker’?’

Heb je óók iets moois, bijzonders, leuks, spannends, aparts, gezelligs gezien èn gefotografeerd in Nieuwegein? Stuur je foto naar de redactie. Wellicht vind je je foto straks terug op pen.nl!

p20160925elsieenhaarmannen4929

One thought on “‘Foto van de Week’

  1. cees

    goed druk zo te zien .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk