Gemeente ziet meer toe op gedenktekens in openbare ruimte

Om het toenemend aantal gedenktekens in de openbare ruimte beheersbaar te houden, gaat de gemeente meer toezien op de afspraken. Bij een aantal gedenktekens heeft de gemeente daarom begin januari een bordje geplaatst met de oproep dat de termijn van vijf jaar is verstreken.
De bermmonumenten mogen maximaal vijf jaar in de openbare ruimte staan. Dat is nieuw beleid vanaf 2005. Als vijf jaar zijn verstreken, worden de nabestaanden die niet traceerbaar zijn met een geplaatst bordje bij het monument daarvan op de hoogte gebracht. Het gedenkteken wordt vervolgens een half jaar bewaard en kan worden opgehaald bij begraafplaats Noorderveld.De gemeente ziet meer toe op de gedenktekens in de openbare ruimte omdat de tendens is dat ze steeds vaker worden geplaatst. Als wegbeheerder heeft de gemeente de taak verkeersonveilige situaties te voorkomen en de openbare ruimte op afgesproken kwaliteit te onderhouden. Ook heeft de gemeente te maken met het belang van de inwoners en omwonenden van een geplaatst gedenkteken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren