‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink:‘Gezagsgetrouw, zoals Galecoppers van nature zijn, hebben alle gebruikers van buurtcentrum De Boog vóór 1 augustus jongstleden hun geliefde en veelgebruikte buurtcentrum verlaten. Alle Boog-activiteiten zijn voor een jaar ondergebracht op andere locaties, veelal in andere wijken. De gebruikers moesten er voor die eerste augustus allemaal uit omdat De Boog verbouwd wordt. De verbouwingswerkzaamheden zouden op die dag een aanvang nemen.’

‘Zóuden, want twee maanden later is het in en rond het gebouw angstvallig stil… Het onkruid tiert weliger dan ooit. De ramen raken alsmaar minder transparant. Het pand verloedert in ras tempo. De Galecoppers vragen zich af wanneer er iets van start gaat. De Galecoppers vragen zich ook af wanneer zij hun activiteiten weer in hun eigen wijk kunnen oppakken. De Galecoppers voelen zich in de maling genomen… Enfin, het verpauperende buurtcentrum levert in ieder geval nog wat aardige foto’s op. En des te langer het duurt voordat de verbouwing begint, des te langer kunnen er mooie foto’s van een gebouw in verval gemaakt worden. Dat dan weer wel.’ (Klik op het fotocameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk