‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Een nieuw jaar. Dat houdt onder meer in dat we elkaar dan een Gelukkig Nieuwjaar wensen. Of dat we elkaar de Beste Wensen toewensen. Het houdt ook in dat we elkaar treffen op Nieuwjaarsbijeenkomsten. Al dan niet met een oliebol, een glaasje bubbels, een snackje. Nú kan het nog, mórgen gaan we wel weer ‘gezond doen’…’

Ook dit jaar recipieerden ter gelegenheid van het Nieuwe Jaar meerdere instanties en partijen in DE KOM. Op de eerste verdieping werden vele handen geschud, zoenen uitgedeeld, er werd omarmd, geknuffeld en een ieder wenste de ander het allerbeste toe. Aansluitend vertrok men naar de Rabobankzaal waar burgemeester Frans Backhuijs niet alleen zijn Nieuwjaarsrede uitsprak, maar ook nog eens zijn zangtechnisch kunnen over het voetlicht bracht.’

‘En intussen stonden de breakdancers in de coulissen geconcentreerd en met enige spanning te wachten op het moment waarop zíj ‘los’ mochten gaan.
(Klik op het fotocameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk