Toen & Nu: ‘Metropool Nieuwegein’

Op vrijdag 12 november 2010 kopte het plaatselijk krantje Toen al in met ‘Metropool Nieuwegein.’ Dat is Nu bijna 14 jaar geleden. Zijn we al zo lang bezig in City, dat Toen nog niet zo heette, het was Toen gewoon de binnenstad van Nieuwegein.

Toen kreeg de redactie van het krantje ‘Ons Nieuwgeein’ een mooie foto van de werkzaamheden in de binnenstad van bewoner Jerry Windhouwer. Hij woont er nog steeds. En weet je wat? Hij stuurde onze redactie na al die jaren weer een foto van hetzelfde uitzicht van Toen. Jerry schreef er bij:

‘Dag Martin, wat leuk dat ik je hier nog tref! We hebben jaaaren geleden nog wel eens contact gehad, ik weet niet eens meer waarvoor of waarover. Enfin, ik kreeg van iemand de voorpagina van Ons Nieuwegein van 12 november 2010 onder ogen (helaas kan ik die bewuste foto niet meer terugvinden) en ik dacht, nu is het behoorlijk veranderd en het lijkt wel een echte stad. Op jouw verzoek stuur ik je hier wat foto’s van destijds en van Nu. Hopelijk fabriceer je er een leuk Toen & Nu verhaal bij.’ Maar natuurlijk Jerry, dat doet onze redactie graag. Wij houden er van om te delen. Dus bij deze!

De ingescande pagina van ‘Ons Nieuwegein’ is een beetje onduidelijk en zo nieuwsgierig als onze redactie is zijn we benieuwd wat onder de foto van Toen staat. Onze redactie heeft zijn best gedaan om het te ‘ontcijferen.’ To ziens Jerry, tot wederhoors!

Tekst onder de foto van Toen:
‘Het hart van Nieuwegein ligt momenteel open. Bij grote bouwprojecten horen vertragingen en overlast, rekensommen en nacalculaties, begrotingen en bijstellingen. Maar waar, zoals Jerry Windhouwer deed, alles van bovenaf beziet, krijgt je een heel ander beeld. Met een prachtig overzicht. Vanuit de Bankstede ziet het project er dankzij al die enorme bouwkranen groots uit. Achter de komma en tussen de regels gaat de discussie over financiering en beschermingsplannen volop door, maar in het hart van Nieuwegein steekt de prestige van het project boven die discussie uit.’

Toen & Nu

Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het Nu is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk