‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Op weg naar de tuin, naar het park van Rijnhuizen. Naar de stilte en de rust. Naar de kleuren. Veel fotograferende mensen. Een zon die beetje bij beetje aan kracht inboet. Steeds minder hoog komt. Schaduwen verlengt. Bewolking wint terrein. Wolkenvormen voorspellen naderend minder fraai weer. Vanaf de Rijnhuizenbrug bieden deze herfstige omstandigheden een sfeervol beeld op oud-Jutphaas. Mijn camera doet zijn werk. En thuisgekomen pleeg ik nog wat ‘nazorg’ in mijn digitale doka.’ (Klik op het fotocameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren