Kraak de code- speurtocht door de bibliotheek

Kinderen (7 t/m 12 jaar) kunnen op woensdag 22 november alleen of met hun ouders of grootouders meedoen aan een spannende tabletspeurtocht door bibliotheek De tweede verdieping. Tijdens de speurtocht moeten er allerlei raadsels worden opgelost die te maken hebben met slim omgaan met media. Is het bericht dat de deelnemers te lezen krijgen bijvoorbeeld een echt nieuwsbericht of ‘fake news’? En hoe herken je dit? Als je alle raadsels goed oplost, dan kraak je de code van de kluis met prijzen en mag je iets uitkiezen.

De activiteit is gratis. De speurtocht start om 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Elk uur kunnen tien groepjes meedoen. Als je je aanmeldt via actie@detweedeverdieping.nu, dan ben je verzekerd van een plek.

De Kraak de code-speurtocht sluit aan bij de Week van de Mediawijsheid (17 t/m 24 november). Als je mediawijs bent, dan weet je bijvoorbeeld hoe je media slim en creatief kan inzetten om je doelen te bereiken en hoe je gevaren kunt omzeilen. Bibliotheek De tweede verdieping zet zich met haar Media Maker Space in om kinderen en jongeren mediawijs te maken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren