‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. (Alle foto’s hier)

Arend Bloemink: ‘Zaterdagmiddag. Sinterklaas arriveert in Nieuwegein. In Vreeswijk, als eerste. Dat mag ik natuurlijk niet missen. Dit jaar, zo besluit ik, ga ik eens níet naar de Oude Sluis, maar ga ik eens kijken hoe Sinterklaas Nieuwegein-Vreeswijk via Nieuw Vreeswijk binnenvaart. Dat geeft misschien eens wat ánder beeldmateriaal dan de obligate beelden rondom de aankomst in de Oude Sluis. Zodoende wachtte ik temidden van vaders, moeders, opa’s, oma’s en heel veel kinderen in allerlei Sint- en Piet-uitmonsteringen op het moment dat de Sint er dan (eindelijk) aan komt. Het is daar in Nieuw Vreeswijk wat rustiger dan in ‘het oude dorp’. Maar de stemming, de sfeer is opperbest. Een vrolijk geheel in een nevelige entourage. Een goede keus om juist dáár te gaan fotograferen!’ (Klik op het cameraatje voor de foto’s van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk