Fokkesteeg winnaar Buurt Battle-campagne

Fokkesteeg heeft in de drie maanden durende Buurt Battle-campagne de meeste ZwerfAfvalPakkers (ZAP’ers) er bij gekregen. De wijk heeft de Buurt Battle dan ook gewonnen! De prijs is een buurtfeest voor de inwoners van Fokkesteeg. De gemeente feliciteert Fokkesteeg met dit mooie resultaat. De wijk coördinator gaat samen met de ZAP’ers het buurtfeest voorbereiden.

Wethouder Marieke Schouten (Duurzaamheid): ‘Ik feliciteer de inwoners van Fokkesteeg en ben trots op dit resultaat. Zwerfafval is een grote ergernis, en plastic en sigarettenpeuken op straat zijn ook schadelijk voor dieren. Deze inwoners van Fokkesteeg laten zien dat ze zorg dragen voor de wijk en hoe de straat er uit ziet. Het getuigt van een buurt met betrokken inwoners.’

Op 16 augustus startte de gemeente Nieuwegein een grote zwerfafval buurt battle waarin verschillende buurten het tegen elkaar opnamen om de buurt zo schoon mogelijk te houden. Met een Opruimommetjes-kaart konden de ZAP’ers hun route bepalen.

De wijken scoorden op verschillende manieren punten door bijvoorbeeld een cleanup-pakket (met onder meer afvalgrijper) op te halen bij de gemeentewerf en foto’s en flmpjes in te sturen van hun zwerfafval-actie. Wekelijks hield de gemeente een tussenstand bij in punten op Instagram.

In totaal heeft de campagne 85 nieuwe actieve ZwerfAfvalPakkers opgeleverd. Op de tweede plaats eindigde Batau Noord met elf nieuwe ZAP’ers gevolgd door Doorslag met tien nieuwe ZAP’ers. Vervolgens kwamen acht nieuwe ZAP’ers er bij in Hoogzandveld, zeven in Batau Zuid, vijf in Jutphaas Wijkersloot, vier in Zuilenstein, vier in Plettenburg, drie in Huis de Geer, twee in Galecop, vier in Vreeswijk, twee in zandveld, een in Blokhoeve, een in Merwestein en een in Park Oudegein.

Aandacht voor zwerfafval
Met de campagne heeft de gemeente aandacht gevraagd voor het zwerfafval en het belang van inwoners voor een schone en prettige leefomgeving. Centraal in de buurt battle-campagne stond de zwerfafvalmascotte Prullie de prullenbak. Prullie is het resultaat van de gemeentelijke zwerfafvalmascotte ontwerpwedstrijd die vorig jaar onder duizend scholieren in Nieuwegein werd gehouden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren