Flensjes met citrusfruit en bananenkwark

Dit wintertoetje met fruit ziet er ingewikkelder uitziet dan het is.Mijn “test-panel” was er zeer over te spreken. 
Nodig voor 4 personen:2 handsinaasappels1 eetlepel boter2 zakjes vanillesuiker2 mandarijnen250 g magere kwark1/3 zakje geschaafde amandelenPoedersuikerVoor de flensjes:¼ liter melk75 g bloem1 groot scharrel-eiSnufje zout(Vloeibare) margarine om te bakken  
Extra: een mixer en een niet te grote koekenpan 
Schil de sinaasappels en de mandarijnen, met een zeer scherp mesje, heel dik tot op het vruchtvlees.Snij de sinaasappels in plakken en snij bij de mandarijntjes de partjes vruchtvlees tussen de schilletjes uit, hou mandarijnen en sinaasappels apart van elkaar. Maak nu eerst de flensjes.Doe daarvoor  de bloem, het zout, het ei en de melk in een kom en klop met  de mixer tot een dun, luchtig beslag zonder klontjes ontstaat.Verwarm de koekenpan en rooster eerst de amandelen lichtbruin in de droge pan.Bewaar de amandelen zolang in een schaaltje Verhit wat margarine in de warme koekenpan en giet er een dun laagje van het beslag bij.Laat het flensje aan beide zijden lichtbruin bakken en leg het zolang op een bord.Bak de andere flensjes en bewaar ze op het bord..Laat de koekenpan op de kookpit staan en smelt op een matig vuur de eetlepel boter.Leg de plakken sinaasappel naast elkaar in de pan.Bak de plakken 3 minuten, keer ze en bestrooi ze met een zakje vanillesuiker.Laat de suiker smelten en doe de kookpit uit.De vanillesuiker zal in de restwarmte nog wat karamelliseren.Intussen de banaan pellen en met de kwark en het 2e zakje vanillesuiker goed door elkaar kloppen met de mixer.Verwarm de flensjes ongeveer 1 minuut in de magnetron op vol vermogen.Vouw de flensjes in vieren en leg ze op vier bordjes.Verdeel de warme sinaasappelschijfjes over de bordjes, waarbij ze in het flensje worden geschept..Schep de bananenkwark naast de sinaasappel in de flensjes.Verdeel de mandarijnpartjes over de bordjes, bestrooi met de amandelen en met wat poedersuiker. Nagerecht,  4 personenBereidingstijd: ca. 15 minuten. 
TipAls je dit toetje supersnel wilt maken, neem je voorverpakte  pannenkoeken uit de supermarkt en kant en klare bananenkwark. Vanillekwark kan ook. Voor dit toetje kun je gerust fruit nemen dat “net iets minder” begint te worden. 
WeetjeSinaasappels krijgen hun diep-oranje kleur door de koude nachten tijdens het rijpingsproces. Als ze uit de tropen komen zijn ze vaak lichter van kleur omdat die kou ’s nachts ontbreekt. Sinaasappels worden nooit bijgekleurd. Ze bevatten zeer veel vitamine C en beperkt vitamine B en ijzer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk