Fish & Chips

Fish & chips

Afgelopen zondag een mooie Caribbean visschotel gepland, maar te lui om me erg druk te maken.
De kabeljauw filets al in huis, dus even schakelen.
Gelukkig hadden we nog genoeg aardappelen, dus verse friet gemaakt.
En van de kabeljauw, kibbeling.

Snij de kabeljauw in niet te kleine stukken en bestrooi met weinig bloem, net genoeg om aan te hechten.
Daarbij 1 ei en even goed mengen.

Voor het beslag:
275 gram gezeefde bloem
3/4 fles donker bier
het sap van 1 limoen
2 eieren
peper, zout en veel kruiden, zelf dus Caribbean mix gebruikt, maar elke mix of combinatie kan.
Goed mengen tot een mooie gladde massa.
Het beslag mag best hoog op smaak zijn.

Als laatste grof broodkruim van 2 sneetjes brood door de massa mengen voor een extra krokante kibbeling.

Stuk voor stuk de vis door het beslag halen en meteen frituren ,op 190 graden bakken, niet teveel stuks tegelijk en voorkom kleven door de vis even met een schuimspaan te begeleiden.

Voor de saus:

2 eetlepels zilveruitjes
4 augurken
peper
zout : dit alles in de blender grof blenden.
Daarbij 2 eetlepels mayonaise en mengen voor een geweldige frisse saus.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk