Filipijnse vrouwen tijdens Thee-in

Het Multicultureel Vrouwenproject van de Stichting Welzijn organiseert op dinsdag 28 januari van 13.00-15.00 uur de multiculturele THEE–IN voor vrouwen uit alle culturen en van alle leeftijden. De thee-in wordt gehouden in Buurtcentrum Kerkveld, Kerkveld 63 te Nieuwegein.

Deze keer staan Filippijnse vrouwen centraal. Filippijnen is een christelijk land met in het zuiden een hele kleine moslimminderheid. Toch gaan onder de “American way of life”, die als modern geldt, nog zeer oude tradities schuil en naast de katholieke kerk spelen natuurgodsdiensten en bijgeloof nog een grote rol.

Filippijnse vrouwen zullen op de thee-in een aantal kernbegrippen aan de orde stellen, zoals “tayo tayo”, de belangrijkheid van de familiebanden, “utang na loob” oftewel schuld tot in het bloed, “hija”dat te maken heeft met schaamte en eergevoel en tenslotte “bahala na” de fatalistische levensovertuiging, dat alles door God voorbestemd is.

Tijdens de Thee-In zullen er Filippijnse hapjes en verschillende koude dranken worden geserveerd. Voor de echte liefhebber is er uiteraard thee, maar in de Filippijnse cultuur wordt er eigenlijk geen thee gedronken. Daarom staan deze keer kokos- en jellydrankjes centraal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk