Fietsverlichtingsactie in Nieuwegein

Op 14 november organiseerde Veilig Verkeer Nederland samen met gemeente Nieuwegein en de politie een fietsverlichtingsactie in het centrum van Nieuwegein. Fietsers zonder verlichting werden staande gehouden en kregen een waarschuwing. Naast de waarschuwing kregen zij noodverlichting mee om veilig thuis te komen.

Geen boete, wel waarschuwing
Met de sympathieke actie willen verkeersveiligheidsorganisatie, politie en gemeente fietsers bewust maken van de noodzaak van goed verlichting. Er werden dan ook geen boetes uitgedeeld. Wel kregen fietsers te horen waarom het belangrijk is om goede verlichting te hebben, kregen zij noodverlichting mee en een kortingsbon voor een lokale fietsenmaker. De actie werd gefinancierd door de provincie Utrecht.

“Dagen worden steeds korter en de kans is groot dat je in het donker naar je werk, of naar huis fietst. Zonder licht ben je heel slecht zichtbaar, vooral voor automobilisten. Als het dan ook nog regent wordt het nog erger met alle gevolgen van dien. Doe jezelf een lol en zet je lampje aan. Veiliger voor jezelf en voor anderen” vertelt een woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland aan onze redactie. Wie normaal gesproken onverlicht door de straten van Nieuwegein fietst riskeert een boete van ongeveer 55,- euro.

Voorkom ongelukken
Wanneer het buiten donker is moet de fietsverlichting aan. Fietsen zonder licht is gevaarlijk, 95% van de fietsers bevestigt dit ook. Met goede fietsverlichting daalt de kans op een aanrijding in het donker met 20%. Veilig Verkeer Nederland helpt fietsers een handje en voert waarschuwingsacties uit in de provincie Utrecht in samenwerking met politie en gemeentes. De provincie Utrecht financiert deze opdracht. Heb jij je fietsverlichting in orde? Meedoen is makkelijk. Kijk voor meer informatie op deze website.

One thought on “Fietsverlichtingsactie in Nieuwegein

  1. Henk

    Waarom altijd alleen maar waarschuwen…
    Al jarenlang lijken mensen daarvan niet genoeg te leren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren