Fietsverlichting is van levensbelang!

De donkere dagen zijn weer op komst. Wintertijd, zichtbaarheid. Zichtbaarheid als fietser in het donker is van levensbelang. Uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland (VVN) blijkt dat ‘fietsers zonder licht’ de ondervraagden het meest onveilige gevoel geeft in het verkeer. Het is dus belangrijk dat je fietsverlichting goed werkt.

Het Anna van Rijn College voerde eerder een fietscontrole uit met het actiepakket Fietsverlichting van VVN, ondersteund door de Provincie Utrecht. Iedereen die zijn verlichting in orde heeft ontving een mooie gadget als beloning. Donderdagmorgen 8 november volgde er een ‘Fix je Fietsverlichtingsactie’, waarbij de fietsverlichting van 150 fietsen die niet in orde waren gratis werden gerepareerd, in samenwerking met de fietsenmakers van Fietspunt.

Het Anna van Rijn College, VVN en de provincie Utrecht hopen op deze manier een bijdrage leveren aan een meer veilige winter voor de fietsers en andere weggebruikers. Onze videograaf Bart van Rooijen nam vanmorgen een kijkje op de Harmonielaan bij het Anna van Reijn College en maakte bovenstaand videoverslagvan de actie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren