Fietser raakt gewond op de Handelskade

Een fietser is zaterdagochtend gewond geraakt in Vreeswijk nadat hij in botsing kwam met een auto op de kruising van de Handelskade met de Henri Dunantlaan. Het ongeluk gebeurde rond 10.45 uur. Diverse hulpeenheden werden opgeroepen, waaronder een traumahelikopter. Deze werd later afgemeld.

Het ongeluk gebeurde nadat de fietser de Handelskade wilde oversteken. De bestuurder van de auto die vanaf de Henri Dunantlaan kwam en rechtsaf sloeg, zag de fietser over het hoofd. Hierdoor werd hij geraakt door de auto en kwam ten val.

Het slachtoffer kwam door de val ongelukkig terecht op het asfalt, hierdoor liep de bestuurder van de fiets ernstige verwondingen op aan zijn hoofd. Omstanders laten weten dat het slachtoffer veel bloed had verloren. De fietser is door het ambulance personeel vervoerd naar het ziekenhuis.

Daisy van der Bilt laat onze redactie weten: ‘Voor mijn deur. Iedere twee maanden gemiddeld worden er fietsers geschept. Is het niet hier dan wel bij de kruising 50 meter verder bij de brug. Moet echt eens iets veranderen hier of moet er weer eerst een dode vallen?’

Foto: Michael Simonse

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk