St. Antonius Ziekenhuis last alle patiëntenbijeenkomsten af

Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen, zijn alle patiëntenbijeenkomsten in het Sint Antonius Ziekenhuis deze maand afgelast. Het ziekenhuis in Nieuwegein laat weten dat het erg belangrijk is om patiënten, bezoekers en medewerkers goed te beschermen tegen het risico op verspreiding van het Coronavirus. ‘Daarom is besloten om tot en met eind maart alle informatie- en patiëntenbijeenkomsten niet door te laten gaan’ aldus het ziekenhuis.

Er zijn momenteel twee patiënten met het coronavirus in het Sint Antonius Ziekenhuis. Eén patiënt verblijft op de Intensive Care in Nieuwegein en een andere patiënt verblijft op verpleegafdeling D3 in Nieuwegein. ‘We nemen alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen. Hierin volgen we de richtlijnen van het RIVM. We vragen patiënten en bezoekers van ons ziekenhuis ook de hygiënemaatregelen in acht te nemen.’

Het Sint Antonius Ziekenhuis benadrukt dat de zorg in het ziekenhuis veilig is. Op dit moment neemt het aantal besmettingen met het nieuwe Coronavirus (SARS-CoV-2) in Europa toe. Sint Antonius is voorbereid. De ontwikkelingen worden nauwlettend in de gaten gehouden.

Het coronavirus is officieel een pandemie. Het aantal besmettingen nam gisteren toe naar 66 in de provincie Utrecht en 503 in heel Nederland, aldus het RIVM. De GGD meldt 69 besmettingen in onze regio.

De gemeente Nieuwegein
Misschien hebt u vragen over het coronavirus. Of over de gevolgen ervan in Nederland. Allerlei organisaties, waaronder de gemeente, werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken. Wij volgen de richtlijnen en informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Regio Utrecht. OM verspreiding van het virus tegen te gaan verzoeken wij u de adviezen van deze instanties op te volgen.

Landelijke informatielijn
Er is een landelijke informatielijn geopend voor alle vragen over corona op het speciale nummer 0800 – 1351. Deze lijn is dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren