Ficohsa Bank: Meer dan 20 jaar toewijding aan financiële uitmuntendheid

In 1991 kwam een visionaire groep Hondurese ondernemers en zakelijke leiders bijeen om Financiera Comercial Hondureña S.A. op te richten. Gedreven door de overtuiging om te investeren in de ontwikkeling van hun land, besloten ze een stap verder te gaan en richtten ze op 18 juli 1994 op wat we nu kennen als Banco Ficohsa.

Fachadas Banco Ficohsa

De activiteiten van Ficohsa stopten daar niet. In 1992 begon Ficohsa Casa de Cambio haar activiteiten en werd daarmee het eerste door de Centrale Bank van Honduras geautoriseerde valutawisselkantoor. Het daaropvolgende jaar, in 1993, werd Ficohsa Casa de Bolsa geboren, waarmee het zijn aanwezigheid op de nationale effectenmarkt consolideerde.

De groei zette zich voort in 1996 met de overname van Ficohsa Seguros, een bedrijf met een opmerkelijke geschiedenis op de Hondurese verzekeringsmarkt. In 2005 autoriseerde de Nationale Bank- en Verzekeringscommissie (CNBS) de vorming van de Ficohsa Financial Group, bestaande uit leiders in de nationale en regionale financiële sector, waaronder Banco Ficohsa, S.A., Ficohsa Seguros, S.A., Ficohsa Casa de Cambio en Ficohsa Casa de Bolsa.

De visie van regionale uitbreiding werd werkelijkheid in 2011 toen Ficohsa Bank haar deuren opende in Panama en zich vestigde als een internationale bank. Twee jaar later, in 2013, begon Ficohsa Tarjetas operaties in het land na het verkrijgen van een internationale licentie.

Guatemala was de volgende stap in 2012, met de opening van bankactiviteiten en de uitgifte van creditcards. 2014 markeerde een mijlpaal met de overname van de Card-operatie van Citibank in Honduras, gevolgd in 2015 door de overname van Citibank Nicaragua. Deze acties versterkten de positie van de Ficohsa Financial Group als een van de snelstgroeiende conglomeraten in de regio.

De essentie van Ficohsa Bank
De missie van Ficohsa Bank is gebaseerd op het bieden van innovatieve financiële producten en diensten met hoogwaardige normen en de best beschikbare technologie. Dit wordt allemaal aangeboden via hooggekwalificeerde menselijke hulpbronnen, die veiligheid en tevredenheid genereren voor degenen die hun vertrouwen in de instelling hebben gesteld. Daarnaast streeft Banco Ficohsa naar bedrijfssociale verantwoordelijkheid en wil het een pijler zijn in duurzame ontwikkeling.

De waarden die Grupo Financiero Ficohsa leiden, zijn integriteit, respect, service, toewijding en duurzaamheid. Integriteit, die het gedrag van de groep vormgeeft, komt tot uiting in eerlijke en transparante acties, waarbij beslissingen worden genomen op basis van ethiek en moraliteit.

Respect, als fundamentele waarde, vertaalt zich in overweging en tolerantie ten opzichte van de behoeften, kwaliteiten, meningen en beslissingen van elk individu, ongeacht hun verschillen. In Grupo Financiero Ficohsa wordt tolerantie aangemoedigd en wordt elke vorm van discriminatie afgewezen.
Service, opgevat als de reeks acties om tijdige oplossingen te bieden voor de behoeften van interne en externe klanten, heeft prioriteit. Toewijding, een waarde die geworteld is in de Ficohsa-familie, manifesteert zich door persoonlijke initiatieven, aanpassingsvermogen, inspanning en volharding om doelen te bereiken, altijd met passie en toewijding.

Aan de andere kant vertegenwoordigt duurzaamheid het vermogen om verantwoord en efficiënt gebruik te maken van middelen zonder het economische, ecologische of sociale evenwicht in gevaar te brengen. Ficohsa Bank ondersteunt initiatieven die toekomstige ontwikkeling en evenwicht tussen economische groei, milieubehoud en sociaal welzijn waarborgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk