Festivalseizoen in Nieuwegein staat op uitbarsten

Festivalseizoen in Nieuwegein staat op uitbarsten

Met tropische temperaturen en het beginnen van de meteorologische zomer barst in Nieuwegein ook het festivalseizoen los. De komende weken staan onder andere City Zingt en Geinbeat – met als grote publiekstrekker Spinvis – op het programma. Voor de kleintjes is er ook genoeg te doen. Zo vindt op 1 juli het Grasfestival Batau plaats met onder andere optredens van Jamkids en de Dansfabriek.

City Zingt
City Zingt gaat 29 juni voor de derde keer van start om 13.00 uur. Het leuke aan dit festival in de City is dat het publiek ook zelf artiest is en uit volle borst mag (moet!) meezingen met koren als de Dolle Mina’s uit eigen stad en het Zeemanskoor De Brulboei uit Vreeswijk. Hoezee!

Als hoofdact staat een gastoptreden van musicalacteur en zanger Dave Dekker gepland. Hij is onder andere bekend van zijn eigen reallifesoap Dave Dekker Dendert Door en speelde in meerdere musicals. Ongetwijfeld zal hij zijn nieuwe single Echte Vriendschap ten gehore brengen.

Aan het einde van de dag zullen alle koren samen het podium betreden om de dag – samen zingend met het publiek – af te sluiten. Meer informatie over de over City Zingt vind je op de website van City Plaza.

Grasfestival Batau
Op 1 juli is het groot feest voor de kleintjes. Dan organiseert de Stichting De Baten het Grasfestival Batau in samenwerking met het Stadstheater en Kunstencentrum de Kom en Movactor. Er zijn tal van activiteiten georganiseerd, zoals creatieve workshops van Boogh en er kan gedanst worden op streetbeats. Daarnaast is er ook een heus springkussen en wordt er heerlijk gebarbecued. Het festival vindt plaats in de binnentuin van de stichting De Baten aan de Dukatenburg. De toegang is gratis, maar de barbecue kost 10 euro.

Geinbeat
Op 13 juli is onze stadsgenoot Spinvis zonder twijfel de grote publiekstrekker op Geinbeat. Maar de andere bands moet je zeker ook zien. Er zijn onder andere een optredens van A Beautiful Lie uit IJsselstein, dat dit jaar de Kleine Prijs van Nieuwegein heeft gewonnen, en van het Utrechtse VALENTINO met Stijn Grul uit onze eigen stad in de gelederen. De volledige line-up met informatie over alle acts staat op geinbeat.nl.

Vergeet niet om behalve een coole festivaloutfit ook een trendy, maar goede zonnebril te dragen. Het zijn tenslotte de dagen van stro. Dus loop even langs bij de lokale brillenboer voor een mooie zonnebril of neem even snel online een kijkje bij Mister Spex. Daar heb je tal van keuze en vind je beslist een model dat bij je past. Daarna ben je helemaal klaar voor het festivalseizoen en kun je uit volle borst meezingen bij City Zingt of naar hartelust meebrullen met de Garage Blues van Money & The Man op Geinbeat.

Alle evenementen op een rijtje:
City Zingt: 29 juni – De City
Grasfestival Batau – Dukatenburg : 1 juli
Geinbeat – De Middengaarde (Galecopperzoom 7): 13 juli

One thought on “Festivalseizoen in Nieuwegein staat op uitbarsten

  1. Beetje jammer dit. Ik heb namelijk het idee dat je nog minstens 1 groot festival vergeet te noemen. De Imagine Multi Culti dag op 7 september. Die had in dit rijtje niet horen te ontbreken. Zeker niet gezien het aantal te verwachten bezoekers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren