Feestelijke start Nieuwegein Stadspas

artikel47827-martijnstekelenburgnieuwegeinpas

Feestelijke dansritmes en de registratie van een moeder en dochterteam bij dansaanbieder Beatz luidden op vrijdagmiddag 1 juli de start in van de Nieuwegein Stadspas. Met deze pas kunnen Nieuwegeiners met een laag inkomen met (veel) korting genieten van sport, cultuur en recreatie in hun eigen omgeving.

De animo onder Nieuwegeinse aanbieders om mee te doen is groot. Met 65 van hen zijn inmiddels afspraken gemaakt en de gemeente is nog in gesprek met meerdere andere aanbieders. Hierdoor is sprake van een gevarieerd aanbod.

Wethouder Martijn Stekelenburg feliciteerde de eerste officiële gebruikers van de Stadspas en bedankte de aanbieders: “Leuk dat er vandaag veel aanbieders aanwezig zijn. De aanbieders bepalen uiteindelijk het succes van de nieuwe pas, samen met de gebruikers. Ik ben erg blij dat we nu echt een relevant aanbod neerzetten voor alle minima van Nieuwegein!” Na het officiële deel van de middag gaf een groep van Beatz Dansstudio een korte demonstratie en kon iedereen met een gezond drankje en hapje toosten op het succes van de pas.

De Nieuwegein Stadspas is in de plaats gekomen van de huidige U-pas. De Nieuwegein Stadspas is bedoeld voor inwoners van Nieuwegein met een inkomen tot 125% van het wettelijk sociaal minimum. Ook eventuele gezinsleden kunnen een pas krijgen.

Ruim 4400 mensen van wie bekend was dat zij in aanmerking kwamen, hebben de nieuwe pas in juni al gekregen. Anderen kunnen de pas aanvragen via www.nieuwegeinstadspas.nl of via Werk en Inkomen Lekstroom (WIL), tijdens inloop op maandag tussen 13:30-15:30 uur of op woensdag tussen 9:30-11:30 uur of op afspraak.

De Nieuwegein Stadspas is een initiatief van de gemeente Nieuwegein en tal van Nieuwegeinse aanbieders op het gebied van sport en cultuur. De uitvoering van de pas ligt in handen van WIL.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk