Feestelijke opening moestuintjes aan de Bertus Aafjeshove

Eindelijk was het dan zover. Op 3 september 2016 vond de feestelijke opening plaats van de moestuintjes voor de kinderen uit Galecop. Onder het genot van een drankje en in gezelschap van enthousiaste bewoners opende wijkwethouder Martijn Stekelenburg, voor wie de bewoners de rode loper hadden uitgelegd, officieel de ingebruikname van de moestuintjes.

Roos en Kas zijn trots op hun tuintjesDe tuintjes zijn aangelegd op een gedeelte van de aanwezige speelplek. Kinderen uit de buurt wilden graag een eigen plekje om met elkaar te tuinieren. Ouders hebben samen het initiatief genomen om dit te realiseren in samenwerking met de sociaal programmeur, de wijkmanager en de jongerenwerker. Na een aantal besprekingen hierover lag er een plan klaar dat door de gemeente Nieuwegein werd goedgekeurd.

Het goedgekeurde plan was het startsein om de benodigde financiën bij elkaar te krijgen. Dit is gelukt door subsidies van “Groen doet goed”, Stichting Wijkoverleg Galecop en een kleine bijdrage van de gemeente. Daarna zijn de materialen besteld waarbij we de zeer gewaardeerde ondersteuning van het loon- en verwerkingsbedrijf Frank van Rooijen BV uit Nieuwegein hebben gehad.

Op een mooie dag in april zijn betrokken ouders, zowel moeders als vaders, s ’morgens om 9.00 uur gestart met het maken van 3 bakken voor in totaal 16 tuintjes van elk m2. Er is de hele dag hard gewerkt, gelachen en uiteraard waren de kinderen er niet bij weg te slaan. Ze wilden ook meehelpen. Met vereende krachten waren de bakken aan het einde van de middag klaar om ingezaaid te worden.

Gedurende de zomermaanden zijn de geplante tomaten, paprika’s, courgettes en alle andere producten door de kinderen goed verzorgd en heeft menig gezin van groenten uit eigen tuin kunnen genieten. Wijkwethouder Martijn Stekelenburg mocht ook mee snoepen en ontving een kistje met groenten uit de tuin.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk