Feest van de Techniek was een groot succes

Om vmbo en praktijk onderwijs leerlingen al jong enthousiast te krijgen voor een technische beroep konden ze van 6 november tot en met 10 november deelnemen aan het Feest van de Techniek. Met ruim 1.500 deelnemende scholieren is tijdens de vierde editie een recordaantal leerlingen verwelkomd.

Enthousiaste leerlingen, docenten en bedrijven
Dat het Feest van de Techniek wederom succesvol was, werd al snel duidelijk door een aantal enthousiaste reacties. “Dit was de leukste schooldag van mijn leven!”, vertelde een leerling van het Via Nova College tijdens de Expo en een docent van het Oosterlicht College vult het aan met: “De leerlingen stegen boven zichzelf uit tijdens de workshops.” Even later roept een andere leerling, Yussef, terwijl hij een autoband aan het vervangen is: “Echt kicken, ik wil later net zoals mijn vader automonteur worden!” Ook de bedrijven blikken met enthousiasme terug: “Wat een succes! Knauf wil volgend jaar zowel voor de eerstejaars als voor de tweedejaars leerlingen een programma verzorgen,” aldus Gijs de Jong, manager van de Knauf Akademie.

Dank aan alle deelnemers en partners
In totaal namen ruim 1.500 leerlingen van negen scholen uit de gemeenten Utrecht, Nieuwegein en Stichtse Vecht deel aan het feest. Zij werden ontvangen door maar liefst 50 bedrijven op en rond het industrieterrein Lage Weide en in Nieuwegein die voor hen allerlei technische workshops en rondleidingen verzorgden. Deze vierde editie van het Feest van de Techniek werd op 10 november afgesloten door Aukje Bergsma, bestuurder van het Anna van Rijn College en Floris de Gelder, voorzitter Industrievereniging Lage Weide.

Op naar het lustrum in 2018
In 2018 wordt het Feest van de techniek voor de vijfde keer georganiseerd. Een lustrum! Ook dan ligt de focus weer op een kennismaking met de veelzijdigheid van technische beroepen en leerlingen helpen om op een positieve wijze na te denken over hun profielkeuze en technische (vervolg)opleiding.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren