Extra controle op onjuist aanbieden afval

Het college van burgemeester en wethouders heeft nieuw beleid vastgesteld voor handhaving op onjuist aangeboden huishoudelijk afval. Daarmee kan accuraat en snel worden opgetreden tegen onjuist aangeboden huishoudelijk afval. Dit afval kan met spoedbestuursdwang direct op kosten van de overtreder worden verwijderd. De kosten voor het opruimen van onjuist aangeboden huishoudelijk afval zijn door het college vastgesteld op 70 euro.

Het verwijderen van dergelijk afval is nodig om een schone en gezonde leefomgeving te behouden en het aantrekken van vuil en ongedierte te voorkomen. Voorbeelden van onjuist aangeboden huishoudelijk afval zijn vuilniszakken naast de minicontainer of verzamelcontainer of het onjuist aanbieden van grof afval.

De gemeente verwacht dat door deze nieuwe werkwijze het aantal overtredingen daalt en dat er minder afval op straat ontstaat. Inwoners van Nieuwegein zullen aan de hand van berichten in het plaatselijke krantje en middels buurtberichten worden geïnformeerd over het aanbieden van huishoudelijk afval en de gevolgen van verkeerd aangeboden huishoudelijk afval. De afdeling StadsToezicht gaat extra controleren op het juist aanbieden van huishoudelijk afval.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk