Expositie van kunstenares ImSook Yoo in Museum Warsenhoeck

Van 5 februari tot 9 april 2023 exposeert in Museum Warsenhoeck de Koreaanse kunstenares ImSook Yoo. Ze is geboren in 1954 in Korea. In Nederland studeerde ze aan de kunstacademie AKI Enschede (afgestudeerd in 1989, schilderen en tekenen). Sinds 2022 woont ImSook Yoo in Utrecht.

In de periode van 2008 tot 2013 was zij artistiek werkzaam in het kunstenaarsatelier aan de Kerkstraat 48 in Nieuwegein. Op een gegeven moment begon zij daar met het handmatig scheppen van Hanji (moerbeiboom gebaseerd papier). Ook maakte zij verschillende reizen naar Korea voor haar onderzoek, leerde nieuwe technieken en onderhield contact met een bedrijf dat al vier generaties lang handmatig Hanji-papier produceert (in de stad WonJu). Zij verfijnde daarbij haar techniek.

Na twee jaar zette ImSook Yoo een punt achter het scheppen van Hanji. Verschillende factoren speelden daarbij een rol, zoals een zware fysieke belasting. Ze werkt nu verder met natuurlijke materialen welke voor haar beter hanteerbaar zijn.

In 2012 heeft ze een serie van 21 schilderijen vervaardigd. Daarbij is ze de nadruk gaan leggen op het gebruik van verschillende materialen, zoals ongeprepareerde doeken en verven. Materialen zijn een thema op zich voor haar werk. In haar werk zie je dat het combineren van verschillende materialen gaandeweg een bepaalde vorm aanneemt.

Een werk van kunstenares ImSook Yoo

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren