Expositie over de Kunst van Recyclen

In het Milieu Educatie Centrum (MEC) in het Natuurkwartier in Nieuwegein wordt van 31 januari t/m 13 maart een expositie gehouden van door kinderen gemaakte kunstwerken van elektronisch afval (e-waste). De kinderen hebben op de buitenschoolse opvang een workshopprogramma gevolgd over inzameling en recycling van elektrische en elektronische apparaten. In een speciaal hiervoor ontworpen ‘boom’ hangen de meest in het oog springende kunstwerken uit de workshops. Wethouder Hans Reusch (milieu) opende donderdag 31 januari samen met de kinderen van BSO de Kameleon deze expositie in het MEC, Natuurkwartier.

Om kinderen te betrekken bij inzameling en recycling van e-waste wordt bij hen al vroeg de basis gelegd om afval te gaan inzamelen. Dit is ook nodig omdat per jaar zo’n twee kilo e-waste per persoon in de vuilnisbak wordt weggegooid. Het gaat voornamelijk om kleine apparaten en spaarlampen. Veel waardevolle grondstoffen gaan daardoor verloren en gevaarlijke stoffen komen in het milieu.

Op 24 februari, 3 maart en 10 maart worden van 14.30 tot 15.45 uur in het MEC drie workshops gegeven over recycling van e-waste. De workshops zijn voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Van tevoren moeten zij zich aanmelden via natuurkwartier@nieuwegein.nl.

De workshops op de buitenschoolse opvang zijn ontwikkeld door Jonge Milieu Advies en iValon. De Omgevingsdienst Regio Utrecht is hoofdaannemer van dit project ‘de Kunst van recyclen.’ Door de samenwerking werden de workshops gratis aangeboden op de BSO’s, gefinancierd vanuit het ‘Wecycle-gemeenten’-fonds.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk