Expositie: ‘Opposites attract’ in KunstGein Podium

KunstGein Podium is OPEN op afspraak en heeft een nieuwe expostie ingericht. Er is genoeg te zien, schilderijen van Koos Ket, Cor Coomans met mozaïeken, tekeningen, aquarellen en het keramiek van Wil Udo. Kunst met veel tegenstellingen, die deze expositie boeiend en tegelijkertijd ook grappig maakt en zeker een glimlach op uw gezicht kan toveren.

Om de expositie te bewonderen moet u, in verban met Corona een afspraak maken. Dat kan via: stichtingkunstgein@gmail.com of bel 06-23332094. De expositie is te zien tot en met 29 mei. Twijfel niet en kom gezellig langs en ontmoet één van de kunstenaars. U vindt KunstGein Podium in het atrium (begane grond) van het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein.

Wil Udo – keramiek
Sinds 1989 volgt zij lessen bij Lea Wijnhoven. Het werken met klei vindt ze prettig. Haar werk is voornamelijk figuratief en bestaat o.a. uit mensen in al hun facetten. Het werken in thema’s heeft haar voorkeur, omdat je je dan echt kunt verdiepen in een bepaald onderwerp. Zo heeft ze onder andere vrouwfiguren, kinderen en zelfs een heel koor van dikke dames gemaakt.

Tegenwoordig is haar werk voornamelijk gebaseerd op haar hondje een teckel genaamd Teuntje. De humor, eigenwijsheid en vorm van het hondje probeert ze in klei uit te drukken. Geheel toevallig ontstond het idee om samen met Lea potten met teckels te maken. De potten zijn gedraaid door docente Lea en de versiering erop is van Wil…….de leerling.

Koos Ket – schilderijen
Een groot deel van zijn leven is de liefde voor de schilderkunst, de laatste jaren gaat zijn werk van magisch realisme naar natuur en materie. Voor Ket is kunst de belichaming van het rijk der vrijheid, kan zelf moeilijk iets over zijn werk zeggen, is vaak niet tevreden, steeds maar weer worstelen met de materie en zal er wel nooit uitkomen.

Cor Coomans – mozaïeken – aquarellen- tekenen
Cor vindt het fijn dat hij voor de tweede keer kan exposeren in het KunstGein Podium. Sindsdien heeft hij zeker niet stil gezeten en heeft nieuwe ervaringen opgedaan, ook in het buitenland. Tijdens zijn verblijf in Frankrijk heeft hij met succes aan een “groot” mozaïek gewerkt (8²m). Ook dichterbij is een fraai mozaïek kunstwerk te bewonderen en wel in de garage van het appartementen complex. De bewoners zijn trots op hem. En er is meer van zijn hand te zien, aquarellen en tekeningen. Echt kleine pareltjes! Cor geeft nog steeds les aan een groep enthousiaste leerlingen. Mozaïeken in Nieuwegein.

Op de foto v.l.n.r. Cor Coomans, Koos Ket en Wil Udo

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk