Expositie: ‘Kleur en Stijl’

Opvallende kleuren en een opvallende stijl kenmerken de portretten en figuratieve en abstracte werken, die Monique Murray en Nini Nagy hebben bijeen gebracht voor de expositie ‘Kleur en Stijl’. Vanaf zaterdag 6 tot en met zondag 21 augustus 2016 exposeren zij in de galerie van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein aan de Kerkstraat 38 in Jutphaas. Deze is geopend op zater- en zondagen van 14.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Zatedag 6 september zal de expositie om 16.00 uur geopend worden door de voorzitter Henk Satijn.

Monique Murray is autodidact en haar stijl is te benoemen als realistisch met een figuratieve inslag. Kleuren en vormen ontdekken, is voor haar een belangrijk aspect daarbij; natuur, mensen, emoties en gevoel zijn haar inspiratiebronnen. Voor haar is schilderen het vastleggen van de verschillende beelden, die zij waarneemt en tegelijk ook de vertaling van gevoel en emoties.

Nini Nagy – Kooy is het best te omschrijven als graficus. Zij werkt met vele, vaak opvallende technieken, zoals linoleumsneden en droge-naaldetsen. Niny is geboren in Rotterdam en heeft haar opleiding genoten bij Artibus in Utrecht en bij Isttván Szönyi Freishule Bildende Künste in Zebegény, Hongarije.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk